Project Elim

Stichting Ga voor Gambia heeft in samenwerking met de Elim Foundation in Gambia een nieuw project opgezet. Met dit project willen we de lokale bevolking helpen in Gambia en mensen uit Nederland, die op zoek zijn naar een plek om tot rust te komen. Kortgezegd zijn onze speerpunten:

  • Een ontmoetingsplek creëren voor de lokale bevolking
  • Het organiseren van christelijke activiteiten
  • Het begeleiden van mensen met een verslaving
  • Een veilige plek creëren voor mensen die kampen met eenzaamheid, overbelasting, somberheid of gewoon meer tijd met God willen doorbrengen. 

Wat hebben we al gerealiseerd?

In 2020 is er een stuk grond gekocht in Kachumeh in Gambia. In november zijn we begonnen met de bouw van een muur om het stuk land heen. Bij de bouw is water essentieel en werd al snel een borehole gerealiseerd. Op dit moment wordt er een toiletgebouw gebouwd en is er een tijdelijk onderkomen en schuur voor de werkers gemaakt.

Doelen 2022

Onze doelen voor 2022 zijn:

We hebben als stichting als doel om een bantaba (overkapping/groepsruimte) te gaan bouwen waar we diverse christelijke activiteiten kunnen gaan organiseren voor de lokale bevolking maar ook zal dit de groepsruimte worden in de toekomst voor onze gasten die bij ons een korte of langere tijd zullen verblijven. 

Naast de bantaba hopen we de woonruimte die op dit moment gebouwd word begin 2022 af te kunnen bouwen zodat voor het regenseizoen de medewerkers en gasten die komen helpen op het project een goede en veilige plek hebben om te kunnen wonen en verblijven.